За академията

Академия за таланти по програмиране
Академия за таланти по програмиране

Академията за таланти по програмиране към Център по информатика и технически науки при Бургаския свободен университет е образователна инициатива, предназначена за ученици и студенти, целяща да събуди и запази интереса на обучаемите към програмирането и да подготви следващите български шампиони по ИТ.

Обучението е организирано в тематични школи за начинаещи, напреднали и експерти:

C++

Школа по основи на програмирането, покриваща учебната програма на Telerik Kids Academy, базирана на езика C++ и подходяща за начинаещи.

C#

Школа по разработка на настолни и мобилни приложения, предназначени за платформите Windows и Phone, базирана на езика C# на Microsoft и подходяща за напреднали.

XAMARIN

Школа за създаване на мултиплатформени мобилни приложения, предназначени за телефони Android, iPhone и Windows Phone, базирана на XAMARIN технологията на Microsoft.

ASP.NET

Школа за писане на уеб приложения, базирана на платформата ASP.NET на Microsoft и подходяща за експерти.

За записване се заплаща такса в размер от 100 лв., която се внася в счетоводството на БСУ или по Интернет, чрез електронната платежна система на БОРИКА.

Обучението е организирано в курсове с продължителност от 30 учебни часа. Занятията се провеждат в сградата на БСУ, според предварително обявен график на занятията за съответната школа.

Повече информация за конкретна школа ще бъде налична след запълване на учебна група и ще бъде публикувана в сайта на Академията за таланти по програмиране.

Интересът към школите е голям, а свободните места са ограничени, побързайте да се запишете и Вие.

Ръководител на академията

Dimitar.Minchev
Димитър Минчев е преподавател в Център по информатика и технически науки на Бургаски свободен университет. Доктор по специалност Информатика получава през 2012 от Института по информационни и комуникационни технологии на Българската академия на науките. Ръководител е на Академията за таланти по програмиране.

Служебен: тел. +359 56 900 477 и email: mitko@bfu.bg
Личен: моб. +359 899 148 872 и e-mail: dimitar.minchev@gmail.com

Вашият коментар